David Fussenegger

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.
David Fussenegger

Историята на бранда David Fusseneger започва през далечната 1832г

На 24 години Дейвид Фусенегер основава бизнеса си в текстилния град Дорнбирн,Австрия.

През 1835 г. компанията David Fussenegger е третият по големина работодател в района на Форарлберг, Австрия. Дейвид Фусенегер получава разрешение за създаване и преработка на памук. От основаването на компанията,тя е фокусирана върху обработката на памук и памучно смесени прежди.

След закупуването на фабриката в Дорнбирн, през 1866 г. са закупени сто механични станове и машини за четки. Становете на Roscher са били използвани в продължение на 80 години, до 1945 г.

В края на Втората световна война през 1945г огромен пожар унищожава цялото съхранение на прежда.

Собственикът на компанията е имал проблеми с продължаването на компанията. Въпреки това, благодарение на приятелски текстилни компании от региона, производството на Streifendamast (прав модел) позволява на компанията да продължи дейността си.

През 1966 г. бяха направени щедри инвестиции за изграждането на нова тъкачна фабрика във Валенмахд, Дорнбирн.

През 1988 г. Клаус Ладщатер - Фусенегер поема управлението на компанията от баща си, инженер Херберт Ладщатер , вече 7-мо поколение. Производствената компания е била собственост на семейството близо 180 години.

В началото на 2011 г. компанията е предадена в ръцете на многогодишните служители Юрген Шпигел и Готфрид Волгенаннт. Оттогава двамата предприемачи и управляващи директори продължават дългогодишната традиция на семейния бизнес, като ръководят компанията с предпазливост и успех.

През 2014 г. беше постигнат още един успех за продължаването на почти 200-годишната история на Дейвид Фусенегер. Инвестиции в най-модерната технология от жакард и тъкачни машини, нови помещения и производствени халета.

Към днешна дата екипът е горд и вдъхновен от дългогодишната история на марката.

Позволете на Вашия дом да бъде омагьосан от нежната материя на David Fusseneger.