Блог

 1. 5 начина да запазите мили спомени за бебето

  Бебетата носят много щастие у дома, но растат бързо и съвсем скоро вече нямат тези мънички крачета, пухкави ръчички и сладки бузки. Има ли начин да запазите всички спомени за бебето от първата му годинка?

  Вижте повече »
 2. Трябва ли ви бебешка люлка или бебешки шезлонг

  Ако се чудите дали ще имате нужда от бебешка люлка или бебешки шезлонг, този текст е за вас. Нека поговорим откровено и да помислим заедно за тези вещи.

  Вижте повече »
 3. Първи рожден ден – 10 идеи за перфектна организация

  Първият рожден ден ви се струва сложно начинание? Не се тревожете, просто следвайте този план в 10 лесни стъпки. И се насладете на перфектния празник на мъничето.

  Вижте повече »
 4. Как да изберете столче за хранене: бърз практически наръчник

  Време е за твърди храни? Значи е време за удобно и практично високо столче за хранене. Прочетете как и къде да откриете най-доброто за вас.

  Вижте повече »
 5. Как да създадете удобно място за смяна на пелени – практически наръчник в 5 стъпки

  За да ви помогнем да имате всичко необходимо подръка още от първите си минути с бебето у дома, създадохме специален наръчник за начинаещи родители. Обещаваме, че ще бъдете напълно готови за предизвикателството на пелените. 

  Вижте повече »
 6. Сънят на бебето - съвети от консултант по детски сън

  Опознай специалиста

  Здравейте!

  Казвам се Соня Трифонова и съм сертифициран консултант по детски сън към международния център по сън Babysleep.

  Работата ми е свързана с това, да помагам на семействата и техните деца, да си върнат съня и хармонията вкъщи. Практикувам само меки и щадящи методи, целящи да се водят по състоянието на детето и желанията на родителите.

  Моята работа е изцяло подкрепяща кърменето, както и това, родителите да откликват на нуждите на бебето и то да не бъде оставяно само да плаче.

   Тази професия е сравнително нова, но все повече родители решават да ми се доверят и да работят с мен, за да подобрят съня на детето. Изключително съм щастлива, че вече и в България има толкова достъпна информация и специалисти, защото до преди години това не беше така. И ако тогава майките се примиряваха, че е нормално бебето да не спи, че трябва да чакат да го израсте….сега вече не е така!

  Аз мога да ви помогна още сега и заедно

  Вижте повече »
 7. Подготовка за захранване на бебето – наръчник за родители

  Как да разберете кога е време да захраните детето си с твърда храна? Как да направите подготовка за захранване на бебето, без да пропуснете нищо? Прочетете този бърз справочник за родители.

  Вижте повече »
 8. Какво е бебешко гнездо и трябва ли ви изобщо

  Младите родители често не знаят какво е бебешко гнездо и дали наистина има полза от него. Прочетете какво казват специалистите и опитните майки за него.

  Вижте повече »
 9. Прощъпулник – стъпка по стъпка за майки и бебета

  Защо и как се прави прощъпулник, ще ви разкажем в следващите редове и ще ви дадем указания, които стъпка по стъпка ще ви преведат през организирането и празнуването на празника.

  Вижте повече »
 10. Дали детето да вярва в Дядо Коледа? А вие как мислите…

  Дали детето да вярва в Дядо Коледа? Полезно или вредно е това за него? Кога е време да му кажем и как да се държим, когато разбере истината? Прочетете какво твърдят специалистите.

  Вижте повече »