Едно дете Телец ще се роди между 21 април и 21 май. А ако държите да имате точно такова малко съкровище у дома, препоръчваме да заченете между 26 юли и 16 август. Какво точно да очаквате от малкия Телец и как да бъдете най-добрите родители за него, прочетете нататък.

Характерът на дете Телец

Характерът на едно дете Телец е спокоен и сладък. И толкова много обича да се кипри и да е чистичък и спретнат, че няма да смогнете да му правите снимки.

Но идилията трае само докато не огладнее или не му се доспи. Този зодиакален знак управлява сетивата и трудно понася физическия дискомфорт във всички негови варианти. Така че се погрижете да сте винаги подготвени, когато малкото ви съкровище се окаже гладно или уморено от игри – в противен случай вероятно ще чуете страхотни викове, които със сигурност ще постигнат целта да привлекат вниманието ви. А все пак Телецът е роднина на бика, така че може дори да получите няколко малки юмручета или ритници, ако не се отзовете навреме.

Какво да възпитавате в дете Телец

Всяко дете Телец ще се чувства добре с прости и ясни правила, които да поставяте предварително и да не променяте произволно. Вече се досещате, че първите правила за вашето дете вероятно ще са свързани с удрянето и ритането. От съвсем малки е добре да знаят, че тези действия ще си имат последствия.

Но ще се наложи да бъдете хладнокръвно непреклонни в спазването им и да следите детето, защото ще опитва да ги наруши. Ако успеете да наложите авторитета си, накрая ще признае вашето надмощие и едва ли ще имате повече проблеми с дисциплината. Но ще слуша само вас, а на братята и сестрите, приятелите или домашните любимци само ще поставя правила.

Друга клопка е спокойствието на Телците, което понякога се превръща в истински мързел. Но пък всяко дете Телец обича да се чувства полезно, така че можете да прекъснете тази склонност, като го ангажирате в домакинска работа от най-ранна възраст. Чувството, че е оценено, ще го мотивира да продължи да е активно. Но и не прекалявайте с похвалите и наградите, защото ще трябва често да ги надграждате.

Не на последно място, може да се наложи да научите мъничето, че не е съвсем прието да се ходи гол навън, колкото и да се чувства добре първичната му природа, когато усеща слънцето и тревата. Но в същото време внимавайте да не му насадите срам от голотата и сексуалността.

Братята и сестрите

Ако вашето дете Телец има по-малко братче или сестричка, ще бъде истински помощник – то не ревнува, че са му отнели мястото в семейството, а с радост се хвърля в новата си роля на по-възрастен и отговорен човек. Но това до голяма степен е свързано с насладата от властта, така че може да проверявате дали не прекалява с командването на по-малките у дома.

Ако пък Телецът е бебето в семейството, с удоволствие ще търси обожанието на по-големите. Но може да покаже характер, ако се опитват да му отнемат мястото на семеен любимец.

Бебето Телец

Телецът е хедонист по душа и ще видите, че вашето бебе слага всичко в устата си – това е начинът да го опознае. Но този навик може да се превърне в смучене на палеца или невъзможност да го отделите от залъгалката. Така че ако можете да минете без нея, непременно го направете.

Иначе спокойствието, което бебето Телец излъчва, е благословия за родителите. Но когато дойде време да го учите на нови неща, ще трябва да сте деликатни. От една страна, всяко дете Телец обича да е самостоятелно и с удоволствие ще се научи да се храни само и да използва гърнето. От друга, не харесва твърде много промените и може да им се противопоставя упорито. Така че ще трябва да вложите цялата си тактичност, да говорите много, да подготвяте и да ориентирате детето към резултатите, за да му покажете, че промяната е за добро и ще му хареса.

За сметка на това, увереният Телец не е прекалено привързан към семейството си, така че лесно ще можете да прехвърляте грижите за него на баба или позната гледачка, стига детето да ѝ има доверие. Същото важи и за яслите и градината.

Малкият Телец в училище

В ученическите си години децата Телец могат да поемат по два пътя. Едните стават любимци на учителите и гонят добри оценки заради добрия статус. Другите се занимават само с предметите, които наистина ги интересуват. Те обаче могат да получат доста добър опит в отношенията с хората навън, което често е добра основа за развиване на бизнес. Ако вашето дете Телец се окаже такова, опитайте да го насочите към практични занимания и професии, например техническо или търговско училище или помощ в семеен магазин или бизнес.  

На какво да играете с дете Телец

Телецът е земен знак и обожава да е на открито – трева, слънце и небе над главата му са достатъчни, за да се чувства добре. Може да оборудвате двора с играчки за навън, още повече, че то е семейно ориентирано и ще обича да играе с братята и сестрите си. Може също да го запишете на спорт на открито, например футбол или тенис. Отборните спортове са подходящи за него, особено ако няма братя и сестри, тъй като му дават нужното усещане за принадлежност.

Когато обаче се разхожда, предпочита да е със стил. И ако ви омръзва да бутате количката, може да пробвате акумулаторна кола, на която всяко дете Телец ще се зарадва.

Добре ще му се отразят и музикалните играчки. Тези деца обожават музиката, а често имат и много хубав глас и обичат да пеят.

И накрая: не забравяйте да се наслаждавате на времето си с вашето малко съкровище. Макар и избухваща на моменти, обичта на Телеца е топла, а времето с него – спокойно и изпълнено с радост.