Столчета за кола

Столчета за кола
Настрой низходяща посока

Артикули 1-16 от 170

на страница
Настрой низходяща посока

Артикули 1-16 от 170

на страница

Столчета за кола

Детските столчетата за кола са много важна част от безопасността на вашето дете, защото те са предпазно устройство, което се използва за задържане, позициониране и предпазване на деца в случай на злополука по време на движение в кола.

 

Има много различни видове столчета за кола и те могат да се монтират по различни начини в зависимост от модела на столчето за кола и вида на превозното средство. Има и адаптери за столчета за кола, които могат да се използват с определени превозни средства, за да улеснят и подсигурят монтажа.

 

Доверявайте се само на доказали се на световно ниво марки и модели столчета за кола за различните възрастови групи, сертифицирани и преминали всички необходими краш тестове с добра оценка. Ние от  детски онлайн магазин Tediko ви предлагаме много богато разнообразие от бебешки и детски столчета за кола, адаптори и калъфи за тях. С тези детски столчета, вашето бебе и дете гарантирано ще бъде в безопасност по време на път. Разполагаме както с бебешки кошници за кола Група 0+, така и със столчета за кола Група 1,2,3 (9-36кг).  Детските столчета за кола, които сме подбрали притежават всички необходими Европейски Сертификати за безопасност и сигурност като голяма част от тях са носители на специални награди за тестове за безопасност.

 

Предлагаме на вашето снимание само доказани световни марки като Cybex, Maxi Cosi, Britax Romer, KinderKraft, Phil&Teds, Montain Buggy, Cosatto, Swandoo, Chipolino. Изберете от богатата гама от детски столчета за кола с перфектна защита и свежи дизайни. Желаем ви приятно пазаруване в детски магазин Tediko!

 

Детско столче за кола - сигурност за вашето дете

 

Столчетата за кола са проектирани така, че да пазят детето ви в безопасност в случай на инцидент, като го предпазват от политане вътре в колата и удряне в твърди повърхности. Столчето за кола е от съществено значение, но може да бъде скъпо да закупите отделно столче подходящо за всеки етап от растежа на детето. Адаптерите за столче за кола могат да ви помогнат да използвате едно столче за няколко деца или за различните етапи на растеж на детето като това може да ви спести пари, време и място във вашия автомобил.

 

Най-добрият начин да защитите детето си е като използвате столче, което отговаря правилно на възрастта и размера му и винаги да го поставяте на задната седалка в посоката на движение, докато не навърши 12 години или 150 см височина. Столчетата за кола са предназначени да направят транспортирането на вашето бебе и дете в кола по-безопасно. Какъв тип ще изберете ще зависи от възрастта, височината и теглото на вашето бебе или дете и от това дали искате да можете лесно да сваляте самото столче за кола. Уверете се, че сте намерили правилното столче спрямо възрастта и теглото на вашето бебе или дете и, че се вписва в автомобила ви и че го използвате всеки път.

Видове столчета за кола спрямо възрастовата група

 

Една от най-важните задачи, които имате като родител, е да пазите детето си в безопасност, когато детето ви се вози в превозно средство. Всяка година хиляди малки деца са ранени при автомобилни катастрофи поради липсата на столче за кола или неправилното им поставяне в тях - правилното използване на столчетата за кола предпазва децата. На пазара има много различни столчета и седалки и на родителите често им е трудно да се ориентират и да изберат. Използвайте само сертифицирани по безопасност на пътниците столчета за кола,  за да осигурите безопасно пътуване за вашето дете.

 

Типът столче за кола, от което се нуждае вашето дете, зависи от няколко неща, включително възрастта, размера и нуждите от развитие на вашето дете.  

 

Столче за кола за бебета и малки деца 

 

Група 0+ (0-13кг), Група 0+/1/2 (0-25кг), Група 1 (9-18кг)

 

Столчетата за тази възрастова група могат да бъдат поставени по посока на движението или обратно на посоката на движение. Всички бебета и малки деца трябва да се возят в столчета за кола, които са сертифицирани и одобрени за използване.

 

Детско столче за кола е предназначено за използване още от ранна бебешка възраст като това обикновено е от раждането, докато бебето ви не навърши поне 2 години и достигне ограничението за тегло за столчето. Много модели могат да бъдат или закопчани с колани, или към колата директно или в основата, която остава закопчана в столчето за кола. Множество бази за столчета за кола могат да бъдат закупени за голямо разнообразие от марки и модели коли.

 

Бебешкото столче за кола зможе да се използва от 6 до 24 месеца, в зависимост от скоростта на растеж на вашето бебе и размера на столчето за кола. Някои бебета израстват по-бързо от други и след като детето ви достигне максималното тегло или височина на седалката, е време да преминете към друг тип столче за кола, предназначено за по-големи бебета и малки деца.

 

Конвертируемите столчета се използват от раждането, докато детето ви надрасне столчето за кола. Могат да се използват в позиции с лице напред или назад, в зависимост от теглото на вашето дете като обръщането назад се използва за бебета и деца до 3 години и можете да започнете да поставяте детето си в позиция с лице напред, след като навърши 3 години.

 

Недостатъците на трансформируемите столчета за кола са, че те не са преносими и не могат да се използват като кош за бебета. Те нямат бази и не се преместват лесно от една кола в друга. Някои родители смятат, че тези по-големи седалки са по-трудни за използване за по-малки бебета, въпреки че обемът им често е символ и сигнал за по-голяма безопасност.

 

 

Столче за кола за малки деца и деца в предучилищна възраст

 

Група 0+/1/2/3 (0-36кг), Група 1/2/3 (9-36кг), ), Група 2/3 (15-36кг)

 

Столчетата за кола за тази възрастова група могат да бъдат поставени по посока на движението с колана на колата и рядко има модели позволяващи поставяне обратно на посоката на движение. Децата, които са превишили ограничението за тегло или височина при обърнато назад положение на столчето, за своята конвертируема седалка, трябва да използват обърната напред седалка с колан колкото е възможно по-дълго, до най-високото тегло или височина, разрешени от производителя на техните предпазни столчета за кола. Много модели на столчета са подходящи за деца до 36 кг и повече.

 

Столчетата за кола 3 в 1 са подобни на конвертируемите седалки за кола, с изключение на това, че работят и като допълнителна седалка. Предимството на тази седалка е, че трябва да закупите само една седалка и тя ще расте заедно с детето ви от обърнато назад към напред положение към допълнителна седалка, докато не стане достатъчно голямо, за да използва само предпазен колан.

 

Столче за кола за деца в училищна възраст

 

Група 0+/1/2/3 (0-36кг),  Група 1/2/3 (9-36кг), Група 2,3 (15-36кг)

 

Тези столчета за кола са в позиция само по посока на движението. Всички деца, чието тегло или ръст надвишават ограничението, обърнато напред по посока на движението за тяхното столче за кола, трябва да използват допълнителна седалка за позициониране на колана, докато коланът на автомобила не пасне правилно, обикновено когато достигнат 150 см височина и са на възраст от 8 до 12 години. Всички деца под 13 години трябва да се возят на задната седалка.

 

Столчетата за кола, които представляват само детска седалка за кола без облегалка трябва да се използват само за деца в позиция с лице напред. Изискването за минимално тегло варира от 13 до 18 кг, в зависимост от модела, който изберете като може да се използва докато детето ви порасне достатъчно, за да не се нуждае от столче за кола.

 

Деца над 13-годишна възраст

 

Когато децата са достатъчно големи, за да може предпазният колан на превозното средство да се постави правилно, те винаги трябва да използват колани за скута и раменете за най-добра защита.

 

Монтиране на детски столчета за кола и предпазни колани

 

Детските столчета за кола могат да се монтират или с предпазния колан на автомобила, или с определена специфична система за захващане като Isofix например. Isofix е система за закрепване на столчето за кола за автомобил. Вместо предпазния колан могат да се използват допълнителните колани към столчето и много родители ги намират за по-лесни за използване в някои автомобили.

 

 

 

Безопасност по време на път

 

Предпазни колани: Ако монтирате столчето за кола с помощта на предпазния колан на вашия автомобил, трябва да се уверите, че предпазният колан се заключва, за да държи седалката здраво. В повечето по-нови автомобили можете да заключите предпазния колан, като го издърпате докрай и след това му позволите да се прибере, за да държи колана стегнат около предпазното столче за кола. В допълнение, много седалки за кола имат вградени заключващи устройства, така че можете да заключите колана, без да се налага да заключвате предпазния колан отделно. Вижте ръководството на собственика на автомобила за подробности относно това как се заключва предпазният колан.

Нови продукти

всеки ден

Безплатна доставка от 149 лева до 10 кг

при плащане с карта

Експресна доставка

от 1 до 3 дни

Лесно връщане

до 14 дни