Кенгуру за бебета

Кенгуру за бебета
Настрой низходяща посока

13 Артикули

на страница
 1. Kinderkraft Ергономична раница HUGGY, Happy Shapes Kinderkraft Ергономична раница HUGGY, Happy Shapes
  -10%
  Нов
  Kinderkraft Ергономична раница HUGGY, Happy Shapes Kinder Kraft
  Редовна цена 129,00 лв. Специална цена 116,10 лв.
 2. Babymoov Кенгуру 2 в 1 Moov & Boost Sage Green Babymoov Кенгуру 2 в 1 Moov & Boost Sage Green
  -10%
  Нов
  Babymoov Кенгуру 2 в 1 Moov & Boost Hazelnut Babymoov
  Редовна цена 319,00 лв. Специална цена 287,10 лв.
 3. Babymoov Кенгуру 2 в 1 Moov & Boost Sage Green Babymoov Кенгуру 2 в 1 Moov & Boost Sage Green
  -10%
  Нов
  Babymoov Кенгуру 2 в 1 Moov & Boost Sage Green Babymoov
  Редовна цена 319,00 лв. Специална цена 287,10 лв.
 4. Количка KinderKraft Xmoov 2023, 3в1, Светло сива Количка KinderKraft Xmoov 2023, 3в1, Светло сива
  -10%
  Ергономична раница за бебе KinderKraft NINO, CONFETTI DENIM Kinder Kraft
  Редовна цена 99,99 лв. Специална цена 89,99 лв.
 5. Количка KinderKraft Xmoov 2023, 3в1, Светло сива Количка KinderKraft Xmoov 2023, 3в1, Светло сива
  -10%
  Ергономична раница за бебе KinderKraft NINO, CONFETTI GREY Kinder Kraft
  Редовна цена 99,99 лв. Специална цена 89,99 лв.
 6. Количка KinderKraft Xmoov 2023, 3в1, Светло сива Количка KinderKraft Xmoov 2023, 3в1, Светло сива
  -10%
  Ергономична раница за бебе KinderKraft NINO, CONFETTI PINK Kinder Kraft
  Редовна цена 99,99 лв. Специална цена 89,99 лв.
 7. Ергономична раница за бебе KinderKraft Milo, NATURE VIBES Ергономична раница за бебе KinderKraft Milo, NATURE VIBES
  -10%
  Ергономична раница за бебе KinderKraft Milo, NATURE VIBES Kinder Kraft
  Редовна цена 99,99 лв. Специална цена 89,99 лв.
 8. Mountain Buggy Мултифункционално кенгуру - Ерго раница Juno Carrier, бежово Mountain Buggy Мултифункционално кенгуру - Ерго раница Juno Carrier, бежово
  -10%
  Mountain Buggy Мултифункционално кенгуру - Ерго раница Juno Carrier, бежово Montain Buggy
  Редовна цена 259,00 лв. Специална цена 233,10 лв.
Настрой низходяща посока

13 Артикули

на страница

Най-практичните бебешки и детски кенгура, ергономични раници и слингове са тези, които осигуряват най-добрата опора за гърба, врата и гръбначния стълб на вашето дете и разбира се осигуряват на човека, който го носи достатъчен комфорт. Най-успешните кенгура за бебета, ергономични раници и слингове трябва да са удобни, лесни за използване, дишащи и да са изработени от здрава и висококачествена материя. В детски магазин Tediko ще намерите богато разнообразие от модели и дизайни на детски кенгура и ергономични раници на световнодоказали се брандове в бранша като JANE, Cybex, HAUCK, KinderKraft, Chipolino и Tuc Tuc на най-добри цени.

Кенгуру за бебета

Kенгуру е метод за носене на бебе или дете, който включва контакт кожа до кожа. Бебето, което обикновено е голо, само по пелена, се поставя в изправено положение срещу гърдите на родителя като по този начин и майките, и бащите могат да се грижат по еднакъв начин за бебето като го носят в кенгуру. Често се препоръчва и използва при недоносени бебета, докато те все още са в болницата.

Какво представлява кенгуруто за носене

Да държите бебето или детето си плътно до гърдите си е специално изживяване, което може да помогне за подкрепяне на връзката между вас и новия член на семейството. Този тип докосване е добър не единствено за връзката между вас – той е и медицински полезен за вашето бебе. Носенето на бебето в кенгуру е метод за придържане на бебето към гърдите ви като това позволява контакт кожа до кожа между вас и бебето. Това увиване на вашето бебе в гърдите ви прилича много на майка кенгуру, която държи бебето в торбата си - откъдето всъщност идва и името му.

Как се появява метода за носене кенгуру?

Метода за носене на бебе/дете Кенгуру е разработен в Богота, Колумбия в края на 70-те години на миналия век. В САЩ болниците, които насърчават метода за носене кенгуру, обикновено имат контакт кожа до кожа на майки или бащи с недоносените им бебета за няколко часа всеки ден.

Какви са ползите от носенето на бебе/дете в кенгуру?

 • Стабилизиране на сърдечната честота на вашето бебе
 • Подобряване на модела на дишане на вашето дете
 • Подобряване на нивата на насищане с кислород на бебето
 • Увеличаване на времето за сън на бебето
 • По-бързо наддаване на тегло на бебето
 • Намаляване на плача
 • По-успешни епизоди на кърмене
 • Подобряване на връзката с вашето бебе и усещането за близост
 • Увеличаване на предлагането на кърма за бебето
 • Повишаване на чувството ви за контрол
 • Защо носенето в кенгуру работи?

Ползите от носенето на кенгуру за бебе, изброени по-горе, са доказани в изследователски проучвания с течение на времето. Всъщност проучванията са установили, че като държите бебето или детето си кожа до кожа, то може да стабилизира сърдечната и дихателната честота, да подобри нивата на насищане с кислород, да регулира по-добре телесната температура на бебето и да запази калориите на бебето.

Когато една майка използва кенгуру за бебе, детето обикновено се сгушва в гърдите й и заспива в рамките на няколко минути и не е нужно приспиване с часове. Доказано е, че температурата на самите гърди се променя, за да отговори на нуждите на вашето бебе или с други думи, вашите гърди могат да повишат температурата, когато тялото на бебето ви е хладно, и може да се я понижат, когато бебето е топло.

Допълнителният сън, който детето ви получава, докато се гушка с родителя си, и помощта за регулиране на телесната температура помагат на бебето ви да пести енергия и да пренасочва разходите на калории за растеж и наддаване на тегло. Позицията върху родителя също така помага за стабилизиране на дихателната и сърдечната честота на вашето бебе. Изследванията доказват, че носенето на кенгуру за бебе има положително въздействие върху развитието на детето.

Ергономични раници за бебе

Ергономията е нещо индивидуално, тъй като всички имаме различни по форма тела. Какво означава "ергономично"? По дефиниция ергономичното оборудване е проектирано по начин, който го прави удобно и ефективно за хората, които ще го използват - то е проектирано и оптимизирано за употреба.

Какво представлява бебешката ергономична раница?

Ако приложим определението към носенето на бебето/детето, ергономичната раница трябва да е удобна за носещия го и за бебето. Ергономичните раници за бебета са направени именно така, че да осигурят възможно най-добрата подкрепа както за децата, така и за носещите ги. За удобство на носещите - родителите, тя трябва да разпределя равномерно теглото на бебето и да не оказва излишен натиск върху гърба и раменете затова раницата трябва да има подплатени презрамки и широк колан на кръста.

Ергономична раница за новородено трябва да поддържа правилно и безопасно позицията на детето. Ергономичната раница поддържа естествената поза на бебето и насърчава здравословното развитие на бедрата и гръбначния стълб като трябва да поддържа бедрата, гръбнака и таза на детето. Новородено трябва да седи в М-позиция, при което дъното да е по-ниско от коленете и бедрата са разтворени. Ергономичната раница трябва да поддържа краката на вашето дете до задната част на коленете му, така че целите му крака да не висят. Тази позиция с широки крака, разперени клекове, е от полза за комфорта и правилното развитие на неговите бедра.

Ергономичен дизайн на раницата за бебета

Ергономичните раници се предлагат с удобна седалка, която поддържа теглото на вашето дете. Вашето бебе се поддържа от дъното, а не от чатала като повечето от ергономичните раници са на платнена основа или имат меки структурирани носачи, които имат мек регулируем панел.

Избор на ергономична раница за новородено :

 • Бебешката ергономична раница трябва да е от доказала се марка в нишата и да отговаря на съответните стандарти за безопасност.
 • Ергономична раница трябва да има всички необходими сертификати за тестове и качество.
 • Трябва да се чувствате удобно докато използвате ергономичната раница за бебе като обикновено това означава, че тежестта се премества от раменете ви към бедрата.
 • Вашата ергономична раница за бебе трябва да бъде много лесна за използване - не бихте използвали неща, които са висложни или изискват време за поставяне.
 • Всички ергономични раница, които ви предлагаме от Tediko.bg са разработени с мисъл за родителите, бебетата и децата. Всички предлагани продукти са тествани, сертифицирани с най-доброто качество на пазара.

Ергономичен колан - седалка с твърда основа

Има около милион начини, по които можете да държите бебето си - има колички, кенгура, слингове, ергономични раници и все пак тяхното любимо място е във вашите ръце. Многото задачи, които имате докато сте в движение са затруднение за вас, но може да бъде много по-лесно с ергономичен колан - седалка с твърда основа.

Една от най-добрите покупки, които можете да направите за вас и вашето бебе, е ергономичен колан - седалка с твърда основа. Доказано е, че са много по-полезни за бебетата и децата от количките, както и че насърчават умственото развитие.

 1. Ергономичен колан - ползи за бебето/детето
  Не само, че количките са обемисти и оставят голям екологичен отпечатък върху природата, но проучванията показват, че количките, в които бебето ви е обърнато далеч от вас, могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Проучванита сочат, че количките стресират бебетата, а бебетата и децата, които се носят с помощта на кенгуру за бебе или ергономичен колан, близо до мама или татко, плачат по-малко, тъй като това насърчава контакта ви и здравословното храносмилане. Това означава по-малко разстроени коремчета и по-малко плач.
 2. Ергономичен колан - компактен и успокояващ
  Ергономичният колан заема много по-малко място когато пътувате, посещавате музеи или магазини или сте просто на разходка. Ергономичните колани ви осигуряват две свободни ръце, което е по-ценно от злато за всеки родител. Те също така насърчават здравословното умствено и емоционално развитие на детето, защото докато бебето ви е близо до вас, то не се тревожи толкова за нуждата му от топлина и комфорт. Това може да разсейва вашето бебе и да предизвика плач. Вместо това вашето бебе може да се съсредоточи повече върху заобикалящата го среда и да научи за всичко около себе си. Малките деца също се възползват много от ергономичния колан, тъй като те могат да контактуват с вас на нивото на очите, вместо да са далеч в количка.

Много родители казват, че е практично, независимо от начина им на живот. Опитайте да подредите или да приготвите обяда за вашето малко новороденото в кош за бебе или бебешка ергономична раница, колан или кенгуру за бебе - така ще видите реално какви са ползите. Носенето на дете в ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру за бебе е наистина лично решение, но има достатъчно доказателства, които потвърждават, че носенето на вашето бебе по този начин заздравява връзката ви.

Когато става въпрос за използване на ергономична раница, ергономичен колан, слинг или кенгуру, много е важно да се уверите, че следвате няколко прости насоки. Трябва да проверите инструкциите на производителя, като следвате техните съвети за това дали размерът, теглото и възрастта на вашето бебе са подходящи за модела ергономична раница, колан, слинг или кенгуру.

Нови продукти

всеки ден

Безплатна доставка от 149 лева до 10 кг

при плащане с карта

Експресна доставка

от 1 до 3 дни

Лесно връщане

до 14 дни