Дете Лъв се появява на белия свят между 23 юли и 22 август, а е заченато между 25 октомври и 15 ноември. Това е един малък чаровник, който ще направи дома ви жив… дори понякога да ви е малко в повече. Ето как да се грижите добре за него, за да го превърнете в щастлив и добър възрастен.

Бебето Лъв

Бебето Лъв е мило, сладко и много лесно за отглеждане – то има естествено уважение към по-големите и е склонно да работи с другите, така че ще се наслаждавате на послушно и отговорно мъниче. Похвалите ще ви помогнат да преминете бързо през по-трудните етапи на отбиване, използване на гърне, тръгване на ясли или градина. Ако те не са достатъчни, включете и малко дребни награди – това ще му хареса.

За разделите с вас ще помогне и създаването на нови приятелства, но малкото Лъвче няма особени проблеми с това. Дори да ви изглежда срамежливо в началото, то по-скоро опипва почвата, преди да се гмурне и… царското в него да завладее и този нов свят.

Характерът на дете Лъв

Усмихнато и общително – такова ще е малкото слънце в дома ви. Но… само докато се ядоса. Едно дете Лъв може да бъде истински драматично, когато в него бушува кралският му гняв, така че се пригответе и за такива моменти.

За щастие, това се случва рядко. През другото време то ще се забавлява, като си играе с какво ли не – настолни игри, кукли или домашни любимци. Няма да е лесно да го сложите да спи, защото има много енергия за изразходване, а когато порасне, нищо чудно да го намирате късно вечер да будува над телефона или книгата.

Най-щастливо ще бъде, когато го оставите да е свободно и да твори. Вероятно ще обича всичко да е пъстро и шумно, така че можете да боядисате стаята му ярка и да се заредите с музикални играчки (без да прекалявате, разбира се, погрижете се и за своето спокойствие).

Едно дете Лъв е смело и трудно ще усеща границите, така че очаквайте да говори с децата и с възрастните на площадката (все пак, те са негова потенциална публика). И все пак, едва ли някой може да каже, че неговото дете Лъв е истински проблемно. Лесно ще го накарате да ви слуша, ако правилата ви са справедливи и не ограничават прекалено много свободата му.

Ако у дома има конфликт, в който детето не участва, то може да се включи, за да защити по-слабата страна. И ще го прави, без да пести сили. Но като цяло, едва ли ще иска да участва в такова чуждо шоу. Артистичното дете Лъв може просто да се оттегли в стаята си, в своя свят от музика, рисунки и мечти за световна слава.

Как да го възпитавате

За предпочитане е да не притискате дете Лъв да е състезател и да печели на всяка цена. По-добре е да усеща радостта от спорта и активностите. То има естествена склонност да се стреме към най-доброто и ако насърчавате състезателния му характер, може да го превърнете в малък диктатор.

То разбира и уважава йерархията дори в пубертета и това го прави доста послушно. Но ще е малък командир винаги, когато може. Затова има нужда от пример за почтеност, който да следва с естествено уважение, а не от страх или амбиция.

Не спирайте да го хвалите – така ще разцъфти всяка негова добра черта, а и ще му помогнете да развие упоритостта си и да върви по правилния път. То се отказва лесно при провал, така че е добре да го научите, че провалите са задължителни и нормални.

Важно е да му помогнете да стане самостоятелно, тъй като страстта му към драмата често го кара да преувеличава, за да накара другите да свършат неговата работа. От друга страна, ако само се справя с проблемите, които са по силите му, с изненада ще забележите колко креативни решения намира.

Братята и сестрите

Защитаващ и любящ наставник – такъв е Лъвът по отношение на малките си братчета и сестрички. Не се учудвайте, ако поиска да къпе и храни бебето, дори когато все още не може да го върши. И можете да се доверите на отговорността му, докато забавлява или наглежда малките.

Едно дете Лъв се привързва силно и към по-големите деца в семейството и иска да е постоянно с тях. Ако обаче те са пренебрежителни или подли, много скоро ще усетят гнева на Лъва. Все пак, никой не може да се гаври с краля на джунглата.

Дете Лъв в училище

Това е ученикът, с който се гордеят и родители, и учители! Не, не е случайно, едно дете Лъв често ще се старае точно за да ви зарадва. Ще обича да показва най-доброто от себе си и дори да засенчва съучениците си, затова ще спазва правилата, ще пише домашни и ще участва в извънкласни дейности. Е, пригответе се за много добри оценки, но и за много шофиране между часовете по спорт, китара и рисуване.

Играчки за дете Лъв

Всяко дете Лъв обича да събира овациите на публиката, така че от най-ранна възраст следи какво харесвате и започва своето шоу. Можете да го запишете на танци, актьорско майсторство или гимнастика, защото сцената е в кръвта му.

Вкъщи го заредете с театрални костюми или куклен театър и то с удоволствие ще поставя домашни пиеси. Само не забравяйте да ръкопляскате силно.

Добра идея е едно дете Лъв да има голяма раница – то обича да пътува и да носи със себе си любимата плюшена играчка и още няколко „важни“ свои вещи. За да задоволите любопитството и авантюризма му, можете да го запишете на лагер по оцеляване или скаутска организация, за да се наслаждава на приключенията и многото деца около себе си. Така ще му дадете възможност да разкрие и лидерските си качества.

И помислете за домашен любимец. Всяко Лъвче е естествено грижовно, като истински крал на джунглата. Но също така има нужда от повече любов от останалите. И едно мило животинче у дома може да направи вашето дете Лъв истински щастливо.

Но най-щастливо, разбира се, ще бъде от вашата обич. Показвайте му я и се наслаждавайте на това прекрасно дете във всеки момент.