Най-добрите дати за зачеване на дете Рак са между 26 септември и 15 октомври, а вашето малко съкровище с такъв зодиакален знак трябва да се роди в датите между 22 юни и 22 юли. Научете повече за това любвеобилно човече и как да бъдете най-добрите родители за него.

Характерът на дете Рак

Този зодиакален знак традиционно се свързва с отношенията между родители и деца, така че очаквайте вашето дете Рак да е буквално залепено за родителя, който основно се грижи за него. Освен това, вероятно ще е срамежливо пред нови хора, тъй като то е много семейно ориентирано. И не се изненадвайте, ако тази срамежливост се превърне в истински крясъци, ако непознатият човек се опита да го вземе.

Иначе, Ракът обича авторитетите и може да е прекрасен малък войник, който с удоволствие да слуша какво трябва да прави. Не защото е глупав, а защото така му е по-лесно да се справя в големия свят. Това го прави отличен ученик – старателен и послушен. Но когато липсва авторитет, едно дете Рак може да поеме тази роля и да командва безпощадно всички деца наоколо.

Ако поеме ролята на защитник или водач, малкото дете Рак може да прекали с властността си. Това е защита срещу срамежливостта му, но все пак не работи в негова полза. Помогнете на детето да се научи да работи в екип и да прави компромиси, за да не се превърне в малък хулиган.

На обществени места обикновено се държи много възпитано и ще обича да се облича добре от най-ранна възраст. Така че няма да изпитвате неудобство да го водите със себе си навсякъде.

Бебето Рак

Малките Раци са много чувствителни, тъй като са управлявани от вечно променливата Луна. За тези бебета е типично да имат мрачни периоди и често да плачат. За да успокоите мъничето, повийте го добре, ще има ефект.

Що се отнася до храненето, Ракът управлява областта на гърдите, така че отбиването може да е истинско предизвикателство. Но детето ви ще обича да опознава света с устата си и ще се успокоява, когато се храни. От една страна, това е добре, когато въвеждате нови храни. От друга, ако е в нова среда или се чувства разтревожено, можете лесно да го успокоите, като му предложите нещо любимо за хапване или пиене.

Емоционалната привързаност, която блика в Рака, може да се отрази на махането на пелените. Добра опция е да давате на детето да прегръща любима играчка или одеяло, да му предлагате лакомство или песничка, за да свикне по-лесно на гърнето и без пелена. Или го накарайте да научи мечето да ходи на гърне – вживяването в ролята на учител може да свърши добра работа.

Очаквайте яростна съпротива и в периода, когато трябва да отделите детето от себе си, за да тръгне на детска градина. Потърсете му малка група и мила учителка и се заредете с търпение за по-дълъг процес на отделяне.

Братята и сестрите

Ако вашето дете Рак е по-голямото, превърнете го в малък помощник при отглеждането на следващите деца. В противен случай може да се почувства изоставено, а за него е важно да бъде по някакъв начин единствено и незаменимо.

Ако пък има кака или батко, може да се вкопчи в тях, за да го пазят. И все пак подсъзнателно може да започне да ги командва, ако те не поемат тази роля.

Как да се грижите добре за дете Рак

На първо място, то има нужда от спокойна и стабилна семейна среда – семейството е центърът на неговата вселена и всяко повишаване на тон пред него го разстройва. Едно дете Рак може да обвини себе си, да се затвори в черупката си или пък да извади напрежението навън с агресивно поведение. Може и да поеме ролята на родителя си, за да поправи нещата, но така ще пропусне своето собствено детство.

Вашето дете Рак ще се чувства добре, ако има ясни правила и граници за него. Това ще го кара да се чувства спокойно и сигурно, но понякога ще пречи на самочувствието му. Помогнете му да излиза от зоната си на комфорт и да поема рискове, за да развие повече увереност.

Не притискайте детето да се държи свободно с непознати хора. Дайте му време да свикне, да се освободи от срамежливостта си. За да му създадете среда и да не се превърне в самотник, събирайте го с едни и същи деца от най-ранна възраст.

И не на последно място, едно дете Рак може да мълчи, дори когато не се чувства добре. Спечелете доверието му и го научете да говори, за да не държи в себе си гняв, който да изригне в пубертета. Говорете с него от най-ранна възраст, но нека е очи в очи, тъй като публичността може да го притеснява.

Игри и играчки за дете Рак

Ракът е защитник по природа, така че децата от тази зодия често обичат да си играят с плюшени играчки или кукли, които да „пазят“. Добра идея е да му вземете домашен любимец – то определено ще се грижи добре за него, стига животното да обича да се гушка.

Любовта му към храната често ще го води в кухнята, където ще помага с удоволствие, но тя не е съвсем безопасно място за най-малките. Така че можете да насочите своето дете Рак към детска кухня – колкото по-реалистична, толкова по-добре.

Този зодиакален знак също така е доста артистичен, така че вашето дете Рак може да обича да рисува, да снима, да се занимава с приложни изкуства. Ако му позволите да декорира стаята си, може да се окаже, че има страхотен усет към интериорния дизайн. Така че заредете шкафовете с креативни играчки.

Що се отнася до игрите с другите деца, не очаквайте едно дете Рак да се хвърля с главата напред в детските компании. Дайте му време да опознае средата и да се отпусне в нея.

Но каквото и да се случва, не спирайте да се радвате на грижовното си малко съкровище, което ще донесе много светлина и обич в живота ви.