За супер майки

7 навика, които те превръщат в СУПЕР МАМА!

    

Да си майка е голямо щастие, но и огромна отговорност. Днес жената иска да е извън добрата майка и съпруга, но и упорито с това да развива своята кариера. Всяко дете мечтае за супер мама. Децата, въпреки че се смятат, че това повикване се полага само на майките, които позволяват всичко: сладкиши, играчки, игра на компютри. Да, но презадоволеността може да изгради лоша шега в последствие.

Супер майките смятат майчинството за щастие, а не за някакво изпитание или упорит труд. Това е така, защото супер мама знае как да организира всичко. Тя е истински професионален мениджър.
За да постигнете това, просто трябва да следвате няколко лесни правила и да намерите слънчева светлина ще бъдете винаги обичайни, измислени и нахранени и обгрижени.

 

 

1. Не правете компромис с времето



Работно време

Времето прекарано в офиса, в дома и личното време трябва да бъде пълноценно и нито еднократно да не е за сметка на друго.
За да сте добър професионалист, трябва да се опитате да се концентрирате върху работното място и да мислите, че можете да фокусирате само върху работните дела.

 

Време за семейството

Когато сте в къщи отделете време за семейството. Децата имат нужда от любов, напътствия, подкрепа. Играйте с тях, това е най-добрият начин да отгледате страхотно дете. Помагайте им с домашните, излизайте, вечеряйте заедно или просто четете някоя интересна книжка. Знаем, че сте заети с много дела, но това е най-важното време за една супер мама.

 

Лично време

Всяка жена се нуждае от лично време, в което да се погрижи за себе си, да го прекара с партньора си, да прочете хубава книга или да спортува. Това е много важна част, която ни бива да пропускате. Не забравяйте, вие сте освен майка и съпруга, а и жена.

 

 

2. Възползвайте се от най-продуктивното си време

Ако се чувствате по-концентрирани през деня, станете рано и свършете по-голямата част от задачите си докато децата ви спят. Или обратното, ако сте нощна птица, използвайте времето, когато децата си легнат. Важното е да изберете кое време е по-удобно за вас, за да не се преуморявате и да не губите от енергията си през целия ден.

 

 

3. Бъдете винаги достъпни за децата си

Една супер мама трябва във всеки един момент, в който детето й се нуждае от нея да е готова да откликне. Децата ви трябва да могат да дойдат при вас за всеки проблем и да знаят, че можете да им помогнете и дадете съвет. Понякога въпросите им ще ви дразнят или разсейват, но повярвайте, увереността на детето, че винаги може да се допита до вас по всеки въпрос е безценен принос за хармоничното развитие на личността му.

 

4. Организирайте се правилно

     

Планирането и поставянето на конкретни и ясни цели е от основно значение за всяка супер мама. Всичко, което трябва да направите е да се въоръжите с химикалка и лист хартия и да направите списък на важните неща с приоритет на тези, които задължително трябва да се свършат.
Разпределете за всеки ден от седмицата задачите си, като определите час за готвене, час за почистване, час за детска игра, време за телевизор и когато времето определено за една задача изтече, преминете към следващата. И повярвайте, ще ви бъде много по-лесно, защото ще действате според план, който, ако е необходимо, може да бъде коригиран.

 

5. Не отлагайте

Супер майките никога не се оплакват или отказват, те просто започват да действат според ситуацията. Много е важно, супер мами, да не отлагате належащи задачи, защото след време те ще се натрупат и това ще доведе до голямо количество работа за кратък период от време. Ако се чувствате уморени, оставете за кратко задълженията си и се занимавайте с нещо, което ви прави щастливи, преди да продължите отново.

 

6. Делегирайте

 

Дори да успявате прекрасно да се справите със задълженията си, винаги ще има момент, в който ще се нуждаете от помощ за гледане на децата. В такъв момент се обадете на близък приятел, роднина, дори на таткото, за да ви отменят, вместо да ангажирате непозната детегледачка. Не се притеснявайте да поискате помощ.

 

7. Научете се да казвате „НЕ“

Понякога супер мамите са подложени на натискане от обществото за различни мероприятия, или ако носите товар на свръх очакванията от цялото семейство, но ако прецените, че това ви натоварва прекалено и пречи на майчинството, научете се да научите и да се отдалечите. Не е необходимо да присъствате на всяка цена. Най-важното в крайна сметка сте вие ​​и вашето дете, нали? Най-доброто за другите невинаги е най-доброто за вас.

Да си супер мама не е лесно, но следвайки 7 прости стъпки и в крайна сметка постигайки го, ще се чувствате успешна и удовлетворена майка. Всички покрай вас ще са щастливи, а всяко преживяване ще ви прави по-мъже и балансирани. И най-важното - ако вие и близките ви са щастливи и усмихнати, детето ви ще расте в здравословна и положителна семейна среда.