Да прегръщате своето малко съкровище постоянно, да усещате аромата му, да го държите до себе си, за да сте сигурни какво се случва с него – сигурни сме, че това е истинска наслада за всяка млада майка. Ако имате кенгуру, слинг и ергономична раница за бебе, ще можете да го правите през цялото време. Ще можете да носите мъничето удобно със себе си, докато се разхождате или вършите някаква работа. В същото време му осигурявате така необходимата за него близост до уханието, гласа и ударите на сърцето ви, с които то е свикнало и които го карат да се чувства на спокойно и сигурно място в големия нов свят.

Ергономична раница за бебе

Но има ли разлика между слинг, обикновено кенгуру и ергономична раница? Ето какво казват специалистите.

 

Защо раницата се нарича „ергономична“

Краткият отговор е: защото е проектирана така, че да бъде максимално удобна и за вас, и за бебето. Тя не създава опасност за развитието на мъничето, нито дискомфорт за него или за вас. Раницата е изцяло съобразена с нуждите и спецификите на възрастното и на бебешкото тяло.

Когато купувате ергономична раница за бебе, трябва да знаете, че тя е идеално решение за вас. Дизайнът е създаден така, че да разпределя равномерно теглото на бебето и да не оказва излишен натиск върху раменете или гърба ви. Но по-важното е, че всяка ергономична раница за бебе осигурява безопасност на мъничето, като поддържа правилно гръбчето, таза и бедрата му.

 

Какви са удобствата и предимствата

Докато мъничето седи в ергономична раница за бебе, тежестта на тялото му не пада върху гръбнака или крачетата му. Тя има широка и удобна основа, където поддържа бедрата раздалечени и повдигнати чак до задния край на коленцата. Така те са по-високо от нивото на седалището, но все пак да може свободно да движи крачета при нужда. Именно тази позиция гарантира, че бебето е стабилно седнало. А и теглото му е равномерно разпределено и не натоварва гърба и седалището. Освен това, тази позиция подпомага правилното развитие на тазобедрените стави, като възпрепятства появата на луксации.

От друга страна, тежестта на детето е равномерно разпределена за този, който го носи. Презрамките през раменете и коланът през кръста гарантират, че няма да претоварвате само раменете, гърба или кръста си.

Ергономичната раница за бебе позволява да я настроите така, че да държите бебето близо до тялото си, като не му позволявате да се накланя опасно настрани или назад. Голяма част от родителите постигат това, като извиват гърба си назад. Но ако имате проблеми с кръста, една такава раница ще ви позволи да стоите изправени и спокойни. И това ще ви спести доста болка и неудобства.

На практика е съвсем лесно: една добра ергономична раница за бебе ще направи така, че никога да не се съмнявате дали носите бебето правилно. На бебето му е толкова удобно, колкото ако го носихте на ръце. Гърба, главата и крачетата му са в здравословна позиция, за да се развиват правилно и безпроблемно. Вие също нямате проблеми с носенето дълго време. А и ръцете ви ще са свободни да вършите нещо, както и да прегръщате своето малко съкровище или да си играете с него.

 

От кога и до кога можете да носите бебето в ергономична раница

Заради всички особености, които споменахме, някои модели ергономични раници позволяват да носите бебето от първия му ден. Все пак проверете указанията на производителя, преди да започнете употребата.

Можете да продължите до около 12-18 месеца. След това вероятно детето ще е твърде тежко и активно, за да ви позволи да го носите така. Но да гушкате съкровището си на сигурно място цяла година звучи добре, нали?

 

Популярни марки ергономични раници за бебета

Най-популярните брандове за бебешки стоки обикновено предлагат и ергономични раници, които да осигурят удобство на родителите и мъничетата. В Tediko можете да намерите кенгура на марките Chipolino, Hauck, Jane и Tuc Tuc. Те са в различни ценови диапазони, но сме подбрали модели, които могат да задоволят напълно изискванията ви за качество и удобство.

 

Ергономична раница за бебе KINDERKRAFT

Една от най-популярните марки ергономични раници за бебе е KINDERKRAFT. Те са на добри цени, като в същото време осигуряват много удобства. Регулируемите колани на раменете и кръста позволяват на раницата да „расте“ заедно с мъничето, като продължава да осигурява комфорт и за родителя. Имат еластична закопчаваща система и специална опора за главичката. Специално за вас е поставено и удобно джобче, където да държите телефона или портфейла си, без да пречите на детето. В каталога на Tediko можете да разгледате разнообразни базовата серия кенгура за бебе KINDERKRAFT Nino, както и подобрените серии KINDERKRAFT Milo и KINDERKRAFT Huggy.

 

Ергономична раница за бебе CYBEX

Когато искате нещо наистина перфектно и като дизайн, и като материали, и като изработка, погледнете невероятните модели на ергономични раници за бебе CYBEX YEMA. Те уникален, артистичен и стилен външен вид, който не остава незабелязан от околните. Но по-важното е, че осигуряват изключително висок стандарт във функционалността. Освен задължителните елементи на всяка ергономична раница за бебе, тук има и допълнителни удобства..

Моделите на бранда CYBEX ще ви позволят да носите бебето удобно отпред, до сърцето и пред очите си, докато е съвсем малко (от 0 до 3 месеца). Когато поотрасне и натежи, можете да го преместите отстрани, на хълбока си. Така то може да полага главичка за почивка на рамото ви, като в същото време оглежда любопитно света около себе си. След около шестия месец същата раница ще ви позволи да носите детето и на гръб. Така няма да усещате толкова силно тежестта му, като в същото време позволява по-голяма активност и на него, и на вас. Вижте всички подробности за кенгурата CYBEX в описанията на продуктите в онлайн магазин Tediko.