Ако чакате бебе през есента, вероятно сте малко объркани и притеснени от това колко неща трябва да се набавят, за да посрещнете спокойно всички нужди на детето. Ако не сте сигурни кое наистина е необходимо, ако не искате да забравите нещо, ако имате нужда от готов списък, който да следвате за улеснение, следващите редове за вас. Тук ще намерите всичко важно, от което има нужда едно бебе през есента – от дрехи до аксесоари за прохладните дни и нощи.

Шапки за бебе през есента

Голяма част от топлината на бебето се излъчва от главичката му, а неукрепналото тяло все още трудно регулира температурата си и е податливо на простудяване. Затова е важно по време на разходка едно бебе през есента да носи шапка, дори денят да ви се струва доста слънчев. Добре е шапките да прилепват по малката главичка, но без да я пристягат.

Изберете модели бебешки шапки, каквито харесвате, но внимавайте да са изработени от памук и да имат добра еластичност.

Бодита с дълъг ръкав

Непременно ще ви трябват бебешки бодита с дълъг ръкав, които да използвате като бельо, пижамки или блузки. Те задържат добре топлината на тялото и я разпределят равномерно, така че са наистина удобни и практични.

В нашия каталог ще намерите специални комплекти бодита Guess, произведени от висококачествен памук.

Якета или суичъри

Бебешките якенца са наистина слади и можете да им се порадвате на воля, докато разхождате своето бебе през есента. По-плътни или по-тънки, изберете според времето. За предпочитане е да избирате модели с цип, вместо такива, които се обличат през главата. Така ще е много по-лесно да облечете и съблечете бебето, а и можете да разкопчеете, ако есенното слънце е наистина силно. Все пак помнете, че бебетата прегряват точно толкова лесно, колкото и изстиват.

Бебешко чувалче

Добра идея е да научите новороденото да спи в бебешко чувалче. От една страна, така ще осигурите равномерна топлина за тялото му. От друга, ще предотвратите неволното увиване на детето в завивките, което може да причини задушаване. Разбира се, новороденото бебе през есента няма да може да се върти в леглото, но ще е достатъчно силно през зимата и ще сте наистина спокойни, че е добре завито и затоплено през цялата нощ.

Можете също да вземете специално бебешко чувалче за количка, което ще осигури комфорт и защита на детето по време на разходките в по-хладните и ветровити дни.

Овлажнител за въздух

При затоплянето на стаите въздухът в тях често става доста сух. Това може да дразни лигавицата на нослето и да причинява дискомфорт на вашето бебе през есента и зимата. Препоръчваме да се снабдите с овлажнител за въздух, който ще помогне на детето да диша по-леко и спокойно, особено по време на сън.

Бебешки лосион

В есенните месеци специална грижа изисква и кожата на бебето, която вероятно ще е по-суха заради хлада. Ако това се случи, детето ще изпитва сърбеж, с който не може да се справи, и ще стане неспокойно, а вие може дори да не разберете причината за това. Препоръчваме да се снабдите с успокояващ бебешки лосион, който да нанасяте нежно след баня.

Дъждобран за количката

Есенните дъждове често идват неочаквано, а сенникът на количката не е достатъчен, за да защити бебето от капките. Затова препоръчваме да имате специален дъждобран за количка, който можете да носите сгънат в чантата и да вадите само при нужда. Той е прозрачен, за да можете да виждате детето и при него да влиза светлина, но покрива почти цялата количка и пречи на дъжда да влиза в коша.

Някои модели колички се продават с подобен аксесоар, но в повечето случаи ще трябва да го набавите сами. Макар че повечето модели са универсални, все пак попитайте дали конкретният дъждобран е подходящ за вашата количка. Така ще сте спокойни по време на разходките с вашето сладко бебе през есента.

Покривало срещу вятър за количка

И още един удобен аксесоар – покривало срещу вятър за количката. То се монтира върху коша, за да защити бебето от неочакваните пориви на вятъра. Когато го избирате, проверете дали съответният модел е подходящ за вашата количка.

Термочанта за шише

И последното нещо, от което е имате нужда, е термочанта за шишетата. Така водата или млякото ще останат добре затоплени по време на цялата разходка с вашето бебе през есента и няма да се тревожите за здравето му.