Лятото наближава и е време да се огледаме за нови летни дрехи за порасналите ни деца. Разбира се, че искаме те да изглеждат прекрасно и да носят не само качествени, но и стилни, и модерни детски дрехи. Дизайнерите на колекции за малчугани знаят много добре това и се стараят да създадат модели, които съответстват не само на детските нужди и удобство, но и на последните тенденции в модата. Така децата изглеждат не просто добре облечени, а и носят дрехи, които съвпадат със съвременните вкусове и стилове. В следващите редове ще ви разкажем за модните тенденции за детски дрехи лято 2022. Те ще ви помогнат да напълните любимото малкото гардеробче с приказни нови попълнения.

 

Модерни цветове за детски дрехи лято 2022

Няма как светлината на слънчевите дни и красотата на детските усмивки да бъде засенчена от тъмни, мрачни багри. Ето защо настроението във всички детски дрехи лято 2022 е свежо, леко и весело.

Тази година дизайнерите градят колекциите си върху няколко цветови палитри. Част от дрехите са ярки за повече настроение, като силният цвят понякога е просто акцент. Друга непреходна тенденция са основните тонове – за класически вид. Най-често обаче ще видите пастелни гами за леко, ефирно усещане. Те са винаги светли и съвсем близо до естествените природни багри. Така че се пригответе за много от любимото чисто бяло, земно зелено, теракота или бежово, нежно розово или синьо.

Модерни детски дрехи лято 2022 – Guess

 

Принтове и текстури за детски дрехи лято 2022

По отношение на дизайна на тъканите, тенденциите са основно три. В единия случай се създават едноцветни дрехи в нежни тонове, които лесно се комбинират в приятен, топъл тоалет. Понякога меките цветове се комбинират с черни детайли за контраст.

Второто предложение на дизайнерите за лятото са флоралните мотиви – по рокличките, блузките и дори момчешките дрешки разцъфтяват нежни цветя, които подчертават чистотата и невинността на детските очички.

Третата тенденция е логоманията, която продължава да набира скорост – по всички дрехи можете да видите отпечатани лога, слогани, думи, фрази. Това важи особено за момчешките детски дрехи лято 2022.

Летните дрешки тази година предлагат и страхотна комбинация между контрастни текстури, които се подчертават една друга и правят тоалета още по-жив. За момиченцата това често означава елементи с дантелки или плетки.

На мода е и пачуъркът – дрехи от парчета различни десени, които засияват заедно в перфектна хармония, носеща много настроение.

Лятна свежест и настроение от Guess.

 

Момичешки детски дрехи лято 2022

Модерните роклички за сезона имат естествено, чисто и нежно момичешко излъчване. Десените обикновено са на цветя, райета или лога. Рокличките могат да са с много воланчета, с висока или средна талия и разкроена пола, което ги прави още по-сладки. В много случаи горната част на рокличката е едноцветна, а долната – на красиви принтове. Можете да срещнете и дантелки, воланчета и други красиви момичешки украси.

Актуалните дънкови детски дрехи лято 2022 за момичета са А-образна пола, къси панталони със заоблени цепки отстрани, къси гащеризончета и сукмани. Якенцата също са къси. Комбинират се с пъстри блузки в пастелни цветове или нежни принтове.

Не можете да отречете – детските роклички на цветя ви разтапят всеки път.

 

Детски дрехи лято 2022 за момчета

Момченцата тази година могат да се насладят на милитари и сафари стил в типичните приглушени цветове – зелено и бежово. При момчешките детски дрехи лято 2022 често ще срещнете градиенти, както и пъстри щампи на животни, страхотни лога, райета и дори понякога цветя. Често ръкавите и талията имат декоративен подгъв, който добавя втори начин за носене на дрехите.

Дънките за момчета има винтидж привкус и класически тонове. На мода са също така момчешките колани, регулируеми презрамки, спортни връзки.

Стилните малки мъже носят модерни дрехи за момчета.

 

Спортно-ежедневни детски дрехи

Ако в рокличките и тениските доминират меките цветове, то спортно-ежедневните детски дрехи лято 2022 са малко по-смели. Те често са в ярки, весели гами като розово, синьо, оранжево, жълто. Понякога искрящите цветове са само акцент, който добавя енергия във визията на дрешката.

За да направите своето момиченце модерно по време на тренировка или игра навън, изберете спортен комплект от клин и къса тениска или карго панталон. Вариантите за десени са много – от широки ивици отстрани на крака до принтове на анимационни герои и ярки шарки.

При момчетата заложете на карго панталони в земни цветове и тениски на райета или весели принтове.

Спортни детски дрехи Guess – както за тренировки, така и за игри през лятото.