Всяка майка знае – с идването на новия сезон е време за поредното голямо пазаруване на дрехи. Особено трудно е, когато детето ходи на училище и разходите за началото на учебната година нарастват значително. Но има ли начин да оптимизирате покупките? Може ли да направите така, че хем детето да има всичко нужно, хем да не влизате в излишни разходи? Прочете следващите редове и вижте кои са седемте най-необходими дрехи за ученици, които ще пощадят портфейла ви, като в същото време осигурят пълен комфорт на детето за всеки ден.

 

Яке

Есента настъпва и подходящото яке е сред най-необходимите дрехи за ученици. Има начин да направите преходното яке универсално и да не се налага да купувате няколко различни. За целта търсете модел, който е:

  • водоустойчив – за да пази детето сухо при евентуален дъжд;
  • ветроустойчив – за да не простудява детето при евентуален студен вятър;
  • с качулка – за да пази главата му и при вятър, и при дъжд;
  • с лека подплата – за да топли, без да сгорещява детето;
  • не съвсем къс – за да може да пази възможно най-голяма част от тялото на детето от вятър и дъжд;
  • препоръчваме също така да изберете дишаща материя – децата са много активни и в междучасията, и по пътя между дома и училището и дишащите материи ще предотвратят изпотяването.

Все пак препоръчваме да осигурите две якета, за да можете по-лесно да ги поддържате и да сте сигурни, че детето винаги има какво да облече.

 

Дънки/дълги панталони

В списъка с най-необходими дрехи за ученици влизат и три чифта дънки или дълги панталони. За момичетата може да използвате и по-плътен клин. Дори детето да носи училищна униформа, положението остава същото. Ако има само два чифта, ще се наложи да ги перете изключително често и е твърде възможно понякога да се окаже ,че няма чист или сух панталон за следващия ден.

 

Блузи с дълъг ръкав

Изберете поне 2-3 блузи с дълъг ръкав. Нека не са прекалено дебели – в училищата обикновено е доста топло и рискувате детето да се изпотява през целия ден. От тази гледна точка е за предпочитане да подберете по-тънки блузки и по-дебело яке, отколкото обратното.

 

Тънък суитшърт/жилетка

Добра идея е детето да има тънък суитшърт или жилетка, които да носи над тениската и (евентуално) под якето. Колкото повече пласта тънки дрехи носи, толкова по-лесно ще му бъде да ги комбинира, за да е подходящо облечено във всеки един момент в променливите есенни дни. Изберете материя, която не се мачка, за да може детето да носи дрехата в раницата си, когато не я облича.

Бельо

Не пропускайте също така да снабдите детето с ново бельо, ако старото вече му е омаляло. Препоръчваме да вземете поне 3-5 броя потници и 5-7 чифта чорапи, които ще ви осигурят спокойствие и лесна поддръжка.

 

Спортен екип

Сред задължителните дрехи за ученици е и спортния екип. Дори да не се носи всеки ден, ще е необходим за часовете по физическо възпитание.

 

Обувки

Твърде възможно е пролетните обувки на детето вече да не му стават. Ако искате да сведете покупката на обувки до минимум, изберете му кожени маратонки. Най-добре е да са и водоустойчиви. Така ще има едновременно спортни и ежедневни обувки, подходящи както за сухо време, така и при евентуален дъжд.

Все пак препоръчваме обувките да бъдат поне два чифта, особено ако детето е малко. Така ще имате възможността лесно да ги поддържате чисти и сухи.

 

И някои общи съвети за есенните дрехи за ученици

Ако ще купувате малко на брой дрехи за ученици, препоръчваме да изберете най-доброто качество, което можете да си позволите. Такива дрехи не само изглеждат по-добре и ще дадат повече комфорт на детето, но и са по-издръжливи при пране, захабяване и късане.

Разгледайте също така нашите дрехи за ученици на промоция, за да намалите още повече разходите си.