Бебетата носят много щастие у дома, но растат бързо и съвсем скоро вече нямат тези мънички крачета, пухкави ръчички и сладки бузки... И все пак има начини да запазите всички мили спомени за бебето, за да ви носят усмивки цял живот. Нещо повече, важно е да ги съхраните и заради детето – когато му ги покажете след години, ще му помогнете да опознае себе си и да почувства любовта ви.

Ето нашите 5 страхотни предложения за креативни начини да запазите всички спомени за бебето от първата година от живота му.

Нещо класическо: албум със снимки

Снимка от първия ден и от всеки нов месец, снимка от изписването, от първото сядане, хранене, стъпка – можете да направите по един красив фотос от тези вълнуващи моменти и да ги подредите в специален бебешки албум дневник. Надпишете датите, а при желание добавете и по някое изречение за детето – например колко е пораснало, какво ново е научило, каква е случката на снимката или просто как се чувствате вие с него в момента – мил спомен и послание за бъдещето едновременно.

Така не само ще виждате по-ясно растежа и развитието на вашето мъниче, но и ще запазите подробни спомени от първата ви година заедно. А колкото и да не ви се вярва, с времето доста неща се забравят.

Нещо забавно: видео дневник

За любителите на камерите можем да предложим и по-забавен начин да пазят спомени за бебето: направете му видео дневник. Вместо снимки, записвайте видеоклипове от всеки важен за вас и детето момент. Можете да правите дори по минутка-две всеки ден! Така ще получите още по-подробни и ярки спомени не само от това как изглежда бебето, но и как звучи, как се движи, какво ново научава през първата си годинка.

За да е истински дневникът, записвайте видеата на отделна флаш памет или друг носител. Надписвайте датите на файловете и им слагайте поредни номера, за да ги гледате един след друг. Можете също да започвате записите, като сами казвате пред камерата датата и часа, мястото и каквото друго решите, че е важно за вас.

За най-запалените родители предлагаме още по-добра идея: след като съберете клипчета от първата година, потърсете видео монтажист, който да ги събере в един истински цял, професионален филм.

Нещо мило: кутийки за спомени за бебето 

Едни от любимите спомени за бебето на всички родители са пъпчето, гривничките от родилния дом, първата косичка, първото зъбче… Можете да наредите всички мили неща в кутийки за бебешки съкровища, надписани и украсени специално за целта. Готовите комплекти са изключително разнообразни и няма да ви е трудно да изберете в своя стил. И вие, и детето ще им се радвате след време.

Нещо сладко: отпечатъци

Ако обожавате да целувате сладките бебешки крачета или да държите малките пръстчета, запазете ги завинаги, като им направите отпечатъци. Това е прекрасен начин да съхраните физически спомени за бебето и да усещате цял живот миниатюрните размери, с които е дошло при вас.

Можете да намерите страхотни специални комплекти за бебешки отпечатъци на крачета и ръчички, комплектовани с подходящи рамки и указания за използване. Вариантите са много разнообразни, просто изберете подходящ за вас.

Нещо креативно: бебешките дрешки

Всички бебешки дрешки са сладки, но много бързо омаляват, а няма смисъл да пазите всяка една от тях в кутията със спомени за бебето. Ако сте по-сръчни обаче, можете да преобразите бебешките дрешки в уникална вещ, която да продължите да използвате и която да ви умилява задълго.

От омалели дрешки можете да направите пачуърк завивка, декоративна калъфка за възглавница или кувертюра за детското легло. С малко повече старание можете да ги претворите в играчка, стенен органайзер, раница и изобщо всичко, което ви хрумне. Това е не само креативен, но и практичен начин да запазите спомени за бебето, които да ви носят радост всеки ден.

В магазина на Тедико също ще намерите много предложения за запазване на спомени за бебето. Изберете си.