Всички майки знаят, че се на пазара се  предлагат два типа колички: зимни и летни. Но какво ги прави толкова специални и как да изберете наистина добра лятна количка, научете в следващите редове.

 

Какво предлага една лятна количка

Един от най-големите рискове през лятото е прегряването на бебето, което може да доведе до здравословни проблеми. Ето защо един от важните елементи на всяка лятна количка е сенникът. Истината е, че температурата под покривалото може да се повиши драстично и дори опасно за бебето, затова за лятото не бива да се използват сенници от плътни платове. Във всяка лятна количка материите са по-леки и дишащи, за да осигурят постоянен поток от въздух около бебето. Важно е също така да има част с мрежа, която подпомага допълнително проветряването. Колкото по-висок клас е количката, толкова по-качествена е защитата от горещината, като може да включва и защита от ултравиолетовите лъчи. Сенниците също така стават по-обемни, което също подпомага проветряването около бебето.

Всъщност количките за лятото са изцяло изработени от по-леки материи, като с покачването на цената на модела се покачва и качеството на плата – дишащ и слънцезащитен. Дунапренените подложки на седалката и облегалката също са изработени от проветриви материали, за да намалят риска от прегряване и изпотяване на детето.

Не на последно място, всяка лятна количка е по-устойчива на избеляване. Добре е цветовете да са светли, за да не поглъщат светлина и топлина и да осигуряват още повече комфорт на бебето.

И тъй като лятото е времето на движението, летните колички обикновено са леки и се сгъват до доста малки размери, за да ги пренасяте лесно при нужда. Често се предлагат с падащи облегалки, които могат да превърнат количката в удобно място за следобедна дрямка.

 

Какво ще получите от по-висок клас лятна количка

Бюджетните модели колички осигуряват минимума от важните характеристики, които ще направят летните разходки приятни и за бебето, и за вас – по-фини материи, мрежести сегменти по сенниците, лека основа, лесно сгъване. Могат да имат и някои допълнителни екстри като кошници за багаж, поставки за чаши или играчки, таблички за хранене пред детето, калъфи за пренасяне при сгъване и др.

Една лятна количка от порядъка на среден към по-висок клас обаче ще ви осигури значително повече предимства. Разбира се, те варират при различните марки и модели, но най-общо можете да разчитате на:

  • по-голяма здравина на рамката;
  • лекота на количката, която често е не повече от 7 кг – за по-лесно пренасяне;
  • сенник с UVА защита или UPF 50+;
  • максимално дищаша материя, която също може да осигурява UVА защита или UPF 50+;
  • сегменти за допълнително разгъване на сенника с цел осигуряване на максимална защита от слънцето;
  • лесно сгъване и разгъване с една ръка, за да можете с другата да държите детето;
  • сгъване до размер, подходящ за носене като ръчен багаж в самолет;
  • калъф/чанта за пренасяне на количката;
  • просторен кош, който осигурява комфорт на детето и предотвратява прегряването;
  • възможност количката да стои изправена в сгънато положение и др.

Към количките от по-висок клас често са включени допълнителни аксесоари като чадър, поставка за чаши, чанта, мрежа против насекоми, транспортна чанта.

 

Класация на ТЕДИКО

За да ви улесним максимално в търсенето и избора на лятна количка, направихме наша собствена класация на най-добрите колички към момента – бюджетни и от среден към висок клас. Всички те са произведени в съответствие с Европейският стандарт за безопасност БДС EN1888, така че можете да сте сигурни в тяхната безопасност, без значение каква е цената им.

Разгледайте ги.

 

Lorelli Детска лятна количка Fiorano String с покривало за крачета

 

Тази количка предлага всичко най-необходимо за лятната ви разходка: сгъваем сенник, компактно сгъване, спирачки, регулируема облегалка, подвижна и сгъваема поставка за крачетата. Ако търсите ниска цена, препоръчваме този модел.

 

Chipolino Детска лятна количка "Move On"

 

Тази страхотна бебешка количка влиза в същата ценова категорията. Сенникът е хубав и има прозорче за наблюдение на детето, облегалката е регулируема в няколко позиции, а дръжката – изключително удобна. Предпазният борд се сваля, а поставката за крачетата може да стои в различни позиции. Лесна е за сгъване и тежи само 4,6 кг!

 

JANE лятна детска количка Rocket 2

 

Преминаваме към по-висок клас колички, с повече екстри и за бебето, и за вас. Тук дръжката и протектора са от изкуствена кожа, а материята на количката е дишаща и ветроустойчива, с UVA защита. При сгъване придобива размер, подходящ за ръчен багаж в самолет.

 

Детска количка Miley Ocean Blue, Easywalker

 

Този модел ще ви осигури наистина пълен комфорт. Има цяла дръжка и по-големи колела с амортисьори за по-удобно возене и управление. Седалката е просторна, а облегалката стига до пълно легнало положение. На борда може да се монтира кормило за забавление на детето. Сенникът е с UPF 50+ защита от слънцето. Има интегрирана транспортна чанта с дълга дръжка за носене на рамо и може да се превозва в кабинното отделение на самолет.

Разгледайте целия ни каталог подбрани летни детски колички ТУК.