Ако вече сте в очакване на най-хубавото събитие в живота си, вероятно обмисляте кое ще е най-красивото името на мъничето, както и с какво ще трябва да обзаведете първата му бебешка стая. След толкова много години работа с щастливи майки и бебета, ние в ТЕДИКО вече знаем от какво наистина имате нужда. Затова създадохме за вас този кратък списък с 8 вещи за бебешка стая, които ще създадат истинско удобство и за мъничето, и за родителите. Ето ги и тях.

 

Детско легло

Interbaby КОМБО 2в1 Детско креватче Lovely Premium 60х120см + матрак Алоe Вера

В първите месеци бебето ще прекарва почти цялото си време в сън, затова в една бебешка стая трябва да има удобно и красиво легло с подходящ матрак. Съвременните модели предлагат много допълнителни удобни функции като:

-              поставяне на матрака на различна височина, за да е по-удобно да оставяте и взимате бебето, преди да може да се изправя, и да го свалите безопасно ниско след това;

-              възможност за люлеене;

-              изработка от хипоалергични и екологично чисти материали;

-              ортопедичен матрак и рамка;

-              чекмеджета за багаж;

-              възможност за трансформиране в легло за по-голямо дете и др.

 

Бебешко гнездо

Doomoo Адаптираща се възглавница - барбарон с люлка Seat`n Swing Pink

Бебешкото гнездо е онова удобно, безопасно и преносимо легло за най-малките, което ще ви даде възможността да оставяте спокойно мъничето не само в неговата бебешка стая, а навсякъде, където сте и вие – в дневната, във вашето легло, дори когато сте на гости. То е малко и меко, има удобни бордове против претъркулване и бебето може да спи или будува в него, без да се тревожите за безопасността му. По-луксозните модели бебешки гнезда могат да имат допълнителни удобни функции като:

-              електрическа люлка за успокояване или приспиване;

-              удобно коланче за още по-голяма безопасност;

-              възможност да се превръща в стол за по-голямо дете и др.

 

Музикална въртележка за бебешка стая

Mamas & Papas Музикална въртележка Welcome To The World Elephant

Във всяка бебешка стая трябва да има красива музикална въртележка. Мъничетата се очароват от пъстротата и движението на фигурките и се успокояват под звуците на нежните мелодии. Освен че има способността да отвлича вниманието, да отпуска и приспива, музикалната въртележка над леглото в бебешката стая развива наблюдателността, любопитството и мозъка на бебето.

 

Бебешка люлка шезлонг

Електрическа бебешка люлка/шезлонг с Bluetooth 2в1, LUMI, Kinderkraft Дървен

Бебешката люлка шезлонг е мерцедесът на бебешките забавления и маминото спокойствие. Това е удобен шезлонг за първите няколко месеца на мъничето, който предлага както възможности за занимания, така и за успокояване и приспиване. В повечето случаи еди наистина качествен шезлонг осигурява:

-              колан за пълна безопасност;

-              възможност за нагласяне на наклона;

-              електрическа люлка за успокоение и приспиване, като най-добрите модели предлагат люлеене настрани, което се доближава максимално до усещането в утробата;

-              възможност за промяна на скоростта на люлеене;

-              нежна музика;

-              гриф с окачени играчки за стимулиране на детското развитие;

-              дистанционно управление;

-              Bluetooth управление и др.

 

Видео бебефон за бебешка стая

Motorola видео бебефон MBP483

Едно от най-големите удобства за бебешка стая е видео бебефонът. Той ви дава възможност да оставите за малко детето само, без да спирате да го наблюдавате нито за миг. Камерата на видео бебефона, поставена близо до креватчето, предава в реално време картина и звук на устройство, което носите със себе си. Така можете да виждате и чувате какво се случва с бебето в спалнята, докато имате свободата да сте в кухнята, банята, на двора. Добрите модели предлагат още няколко удобни екстри:

-              двупосочна комуникация, което позволява чрез вашето устройство гласът ви да стига до бебето, за да го успокои при нужда;

-              термометър за температурата в стаята;

-              инфрачервено нощно виждане;

-              цифрово увеличение на картината;

-              приспивни мелодии и др.

 

Уред за затопляне на храна

Tommee Tippee Ел. уред за затопляне на храна Easi Warm

Един уред за затопляне на мляко е онова удобство, което ще ви пести време и нерви по десетина пъти на ден. В него има интелигентен нагревател, който затопля млякото до точната температура и може да я поддържа до около час, за да не се налага да храните бебето в неудобно за него време или да претопляте бутилките по няколко пъти. Добрите модели имат и функция за размразяване, която е изключително удобна за майките, които замразяват кърма, и татковците, които хранят бебето понякога.

Добрите модели уреди за затопляне ще ви бъдат от полза години наред, тъй като дават възможност в тях да се затопля и твърда храна.

 

Възглавница за кърмене

Doomoo Възглавница за кърмене/спане/гнездо, 3в1, Buddy Leaves Grey

В първите месеци кърменето отнема доста време, тъй като бебето се храни на около три часа, а всяка сесия отнема средно по половин час. Ще се налага да прекарвате доста време седнали и една възглавница за кърмене в новата бебешка стая ще бъде точното удобство, което ще даде комфорт и на вас, и на бебето, и ще ви позволи да се наслаждавате изцяло на прегръдките си. Тя се поставя удобно в скута ви, за да положите върху нея мъничето на подходяща височина, без да тежи на ръцете ви. Добрите модели предлагат много повече функции – можете да ги използвате като възглавница за кърмене, възглавница за сън за себе си и бебешко гнездо за мъничето. Изключително удобна е за майките, които не са се възстановили съвсем след секцио или тежко раждане.

 

Вана със стойка

CAM Комплект бебешка вана и стойка Kit Bagno

Когато бебето е съвсем малко, обичайната вана в банята няма да бъде особено удобна за къпането му – тя е твърде голяма, а и трябва да се навеждате твърде ниско, в не особено стабилна позиция. Бебешката вана със стойка позволява да къпете мъничето на избрана от вас височина, като можете да го правите дори в добре затоплената бебешка стая. Стойката обикновено е сгъваема, а към ваната може да се добави удобна седалка за бебето, която да ви позволи да го къпете без чужда помощ.