Времето, когато обувахте джапанките, слагахте портфейла в джоба и тръгвахте спонтанно на море, вече свърши. Сега е ред на още по-голямото приключение, наречено „пътуване с бебе“. Ако това малко ви стряска, не се тревожете – ние сме тук, за да ви предложим няколко полезни вещи, за които може би няма да се досетите, но които ще направят пътуването лесно и приятно за всички ви. Ето ги и тях.

Сгъваема кошара / легло

Да носите сгъваема кошара със себе си означава да сте напълно независими от условията, в които ще попаднете. Бебето винаги ще има къде да спи и да си играе, при това на познато и безопасно място. На практика можете да я разгънете дори на плаж или на поляната в гората… Разбира се, добре е да изберете възможно най-леката сгъваема кошара. Ако смятате да я ползвате на открито, не забравяйте и мрежа против насекоми.

Преносимо гърне

Да имате собствено гърне, когато сте на пътуване с бебе, си е истинска благословия. Не се чудите къде да спрете на мига, как да бързате повече и как точно да използвате обществена тоалетна със съмнителна хигиена. Специалните сгъваеми гърнета за път се използват с найлонова торбичка, което ги прави лесни за поддръжка. Може да използвате и сгъваема седалка за тоалетна.

Кенгуру/ергономична раница за бебе

Кой е казал, че боядисване на яйца с децата означава да използвате само бои? За малчуганите от детската градина организирайте друг тип декорация. Нарежете от цветна хартия малки цветя или други фигурки и позволете на децата да ги залепят по вече боядисаните яйца. Можете да използвате сухо лепило.

Пътуване с бебе и раница

Вече знаете колко много неща са необходими дори при най-кратката разходка… а едно пътуване с бебе е още по-весело. Ако искате да обикаляте спокойно часове наред по време на ваканцията, препоръчваме да се снабдите с голяма, удобна раница за майки. В нея можете удобно да носите всички необходими пелени, дрешки, кърпички, а ако има термо отделение за шишета, още по-добре.

Слънцезащитен продукт

Да носите слънцезащитен крем, когато сте на пътуване с бебе, е просто задължително. Изберете надеждна марка и специален продукт за бебета, за да сте сигурни, че не само е с висок защитен фактор, но и че съдържа само безвредни за кожата съставки. Не забравяйте да го използвате, дори когато сте в автомобила, и да намажете откритите места около половин час преди да излезете на слънце.

Продукти за здравето

Дано не се случва, но бебето може да се разболее и по време на ваканция. За съжаление, това често се случва поради смяната на климата, с която неукрепналата имунна система трудно се справя. Но когато сте на ново място, може да е трудно да откриете работеща аптека. Затова препоръчваме да носите със себе си всички най-важни медикаменти, които познавате и използвате без лекарско предписание: сироп за температура и болка, капки за колики, термометър, спрей за нос, прахчета при повръщане и диария, крем за изгаряне (от слънцето), успокояващи  кремове при ухапване от насекоми. Не забравяйте здравната книжка на детето, ще ви е нужна, ако се наложи да посетите лекар. Ако не сте сигурни какво точно можете да вземете, консултирайте се със своя педиатър или фармацевт.

Преносимо столче за хранене

Ако вашето бебе е малко по-голямо и се храни с твърди храни, едно преносимо столче за хранене може да се окаже наистина полезно за вас. То е сгъваемо и може да се поставя върху всеки обикновен стол, за да осигури на мъничето удобство и сигурност по време на хранене. Още по-лек вариант са мрежите за столове, които не заемат почти никакво място в багажа, но са подходящи за малко по-големи деца.

Сенници за автомобила

Когато сте на пътуване с бебе, единственият сигурен начин да му осигурите сянка в автомобила е да използвате специални сенници за стъкла. Те се залепват с вакуум и не пречат на шофьора, но предпазват бебето от изгаряне от силните слънчеви лъчи.