Началото на учебната година често е натоварващо за родителите – да се набавят всички необходими пособия за ученика означава да се отделят доста време и средства. Но като специалисти по детски стоки, ние отдавна сме обмислили въпроса и сега можем да сме ви от полза. В следващите редове ще ви представим удобен списък с всичко за ученика, който можете да използвате, за да не пропуснете нищо и да направите подготовката на детето много по-бързо.

Преди пазаруването, огледайте добре всичко за ученика ви

Като начало, препоръчваме да започнете с проверка кои ученически пособия в добро състояние са останали от изминалата година, кои трябва да се подменят и кои да се попълнят. Отметнете в списъка какво трябва да купите и едва след това започнете да пазарувате.

Ако искате да е още по-лесно и бързо, поръчайте всичко за ученика онлайн. В сайта на Tediko например можете да поръчате всички ученически пособия с една доставка, която дори може да е безплатна. А до 5 септември можете да получите и подарък при поръчка над 149 лв.

Е, вече е време за списъка, който препоръчваме да следвате.

Всичко за учебния процес

Ученическа раница

Не всички ученически раници могат да се използват повече от година, но ако искате да направите добра инвестиция, изберете качествена марка – например популярните GABOL, дизайнерските GUESS или още по-висок клас ученически раници с повече екстри на Coolpack, Ars Una, Santoro. Задължително търсете ергономична раница и се съобразете с височината на детето. Повече указания можете да намерите в специалната ни статия за избор на раници.

За по-малките можете да изберете и раници на колела, за да не се налага да носят на гръб тежките учебници и помагала.

Ученически принадлежности

Време е да започнете да пълните раницата с всичко за ученика и учебния процес. И сами знаете, че ученическите принадлежности обикновено се изчерпват и трябва да ги подновявате постоянно. Нека изброим щателно всичко за ученика и работата му в клас:

·         Химикалки

·         Флумастери

·         Цветни моливи

·         Черни моливи

·         Гумичка

·         Острилка

·         Лепило

·         Ножици

·         Пластилин

·         Боички за рисуване

·         Пергел

·         Линийка и триъгълник

·         Транспортир

Ако изберете по-качествени продукти, ще можете да разчитате на поне една учебна година.

Ученически несесери

Ако несесерите от миналата година вече не са в добро състояние, време е да потърсите нови. Когато избирате ученически несесери, помислете за това колко и какви принадлежности ще носи детето в тях, за да сте сигурни, че ще му е удобно.

Тук също препоръчваме да изберете възможно най-качествените несесери, тъй като при интензивната им употреба те могат да се скъсат или увредят още преди края на годината.

Папки и кутии

Учителите често препоръчват децата да подреждат учебниците по различните предмети в отделни папки. Тази лесно функционираща организация обаче означава, че трябва да закупите и подходящи папки за училище. Ако не се чувствате сигурни какво ще се изисква, изчакайте началото на учебната година и указанията на учителите.

Тетрадки

Ако учителите на детето ви имат специални изисквания към тетрадките, оставете тази покупка за първите учебни дни. Но дори да закупите голяма част от тях предварително, едва ли ще объркате нещо, така че можете да добавите поне няколко красиви тетрадки към своята онлайн поръчка с всичко за ученика.

Подвързии и етикети

Подвързиите за тетрадки и учебници също можете да оставите за края на септември, когато детето вече ще разполага с учебниците и ще можете да се съобразите с размерите ми. Но етикетите, както и подвързии за тетрадките, можете да вземете и по-рано.

Всичко за ученика – за удобството на детето

В този списък ще се изброим всички нужни вещи не за учебния процес, а за удобството на самото дете, докато е на училище.

Спортна торба или чанта

Началото на учебната година обикновено е начало и на активните занимания със спорт. Ако планирате детето ви да тренира или ако трябва да носи екип за часовете по физическо, най-добре е да му изберете отделна спортна торба за училище. Така ще е много по-лесно да се грижите за чистотата на дрехите и обувките, а и няма да се налага да ги тъпче в раницата с учебниците.

Може да изберете една торба за целия екип или отделна чанта само за спортните обувки, както сметнете за по-практично.

Портмоне или чанта за кръста

От самото начало е добре да приучите детето да носи парите, телефона и личните си вещи на сигурно място, по възможност непрекъснато в себе си. Затова в списъка с всичко за ученика включваме детско портмоне или чанта за кръста, удобни за носене и използване.

Бутилка за вода и кутия за храна

Бутилката с вода е задължителен аксесоар за всяка ученическа раница – използването на бутилки за еднократна употреба не е точно онази грижа за природата, на която искаме да научим децата си. А специалните ученически бутилки за вода, които предлагаме в Tediko, са качествени, леки, здрави и с атрактивни за децата дизайни, например с Minecraft, Harry Potter, автомобили, футбол, еднорози, принцеси и други любими герои и игри.

В списъка с всичко за ученика добавяме, разбира се, красива и качествена кутия за храна за училище, за да може детето да носи здравословна закуска или плод от дома си. Ако искате да му създадете още повече удобство, може да допълните комплекта с обикновена или термо чанта за храна, където хапването и водата ще останат с приятна температура през целия ден и няма да се смесват с учебниците в основната раница. Чантите за храна са много удобни и за учениците, които имат възможност да оставят учебниците си в училище – така ще могат лесно да носят храна от вкъщи всеки ден.

Аксесоари за дъжд

Тази част на списъка ни с всичко за ученика оставяме накрая. Но истината е, че твърде малко родители се сещат предварително да осигурят на детето нужните аксесоари за дъжд. В нашия каталог обаче сме подбрали качествени чадъри, гумени ботуши и дъждобрани, които ще защитят добре детето при лошо време, а на вас ще дадат спокойствието, че всичко с него е наред.

И накрая: не пропускайте да вземете детето със себе си, за да избере само ученическите си пособия. Така ще добавите малко повече радост и самочувствие в дългите му учебни дни.